ბოსტნეულის პიცა
ბოსტნეულის პიცა - პომიდვრით, მოცარელათი და მწვანილით.
ბოსტნეულის პიცა - პომიდვრით, მოცარელათი და მწვანილით.
რეცეპტის ინგრედიენტები
4 ცალი პიცის ცომი
125 გრამი შავი ზეთისხილი
ახალი მწვანილი
450 გრამი პომიდორი
2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
250 გრამი გახეხილი მოცარელა
1 თავი წითელი ხახვი
200 მლ/ლ პომიდვრის საწებელი
2 ცალი ყვითელი ბულგარული
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე.
პიცის ცომი საცხობ ლანგრებზე გააბრტყელეთ და თითოეულ მათგანს მოუსვით პომიდვრის საწებელი. მოაყარეთ მოცარელა, მოალაგეთ დაჭრილი პომიდორი და ზეთისხილი, დაჭრილი ბულგარული და წვრილად დაჭრილი ხახვი. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით და მოასხურეთ ზეითუნის ზეთი.
დაჭერით მწვანილი და მოაყარეთ პიცას. აცხვეთ 15-20 წუთით, ყველის დადნობამდე და ძირის დაბრაწვამდე.