პელმენისა და ვარენიკის ცომი
ამ ცომით შეგიძლიათ მოამზადოთ პელმენი ან ვარენიკი ხორცის, ყველის, კარტოფილის ან ხილის შიგთზავსით.
ამ ცომით შეგიძლიათ მოამზადოთ პელმენი ან ვარენიკი ხორცის, ყველის, კარტოფილის ან ხილის შიგთზავსით.
რეცეპტის ინგრედიენტები
2 ⁄ 3 ჭიქა კეფირი
2 ცალი დიდი კვერცხი
1 1 ⁄ 2 ჩ/კ მარილი
6 ს/კ ფქვილი
1 ს/კ არაჟანი
2 ჭიქა თბილი წყალი
7 ჭიქა ფქვილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
2/3 ჭიქა ნაღები, 1 ს/კ არაჟანი, 2 ჭიქა თბილი წყალი, 2 ცალი კვერცხი და 1 ½ ჩ/კ მარილი მიქსერით კარგად ათქვიფეთ.
დაუმატეთ 4 ჭიქა ფქვილი და მოზილეთ ცომი.
სათითაოდ დაუმატეთ 3 ჭიქა ფქვილი და თითოეულ დამატებაზე კარგად შეურიეთ ცომს. დარჩენილი ფქვილი თითო–თითო სუფრის კოვზით დაუმატეთ ცომს და კარად შეაზილეთ (ცომი თასის კიდეებს აღარ უნდა მიეკრას). კიდევ 5 წუთით განაგრძეთ მოზელა.
ცომი ფქვილ მოყრილ ზედაპირზე გადაიტანეთ და გასაბრტყელებლად გაამზადეთ.